Contribuyentes

viernes, 22 de marzo de 2019

BOOKTUBERS!


VOLS SER UN BOOKTUBER?
T'agrada la lectura? Idò perquè no et fas BOOKTUBER? No volem que siguis un lector només passiu amb la lectura sinó que t'impliquis en un procés creatiu on podràs donar la teva opinió de forma divertida, actual i formar la teva pròpia identitat lectora i la d'altres joves com tu.
Penja un vídeo o un altre tipus de publicació a les xarxes socials (canals de Youtube, blogs, Facebook, Instagram...) donant la teva opinió, recomanant llibres, autors, fent bookhauls de llibres (és a dir, llistats dels últims llibres que has adquirit o t'han regalat), anunciant novetats editorials... Ho pots fer de manera individual o amb un grup.
RECORDA que has d'utilitzar els hastags del centre:


Si tens compte a Facebook o Instagram utilitza:
#llegim #iesdh#instalectors Per a les entrades on, junt amb una fotografia del llibre, s'expliqui breument per què ho recomanes.
#llegim #iesdh#instapoetes Per a les entrades de poemes, versos, frases, microrrelats... amb una imatge relacionada -de producció pròpia o no, però sempre amb el nom de l'autor.

Amb el teu compte de gmail del Centre    ( ...@alumnat.iesdamiahuguet.net) podràs accedir al teu compte de You tube personal .
#llegim #iesdh#booktrailer Per tal de fer pel·lícules o vídeos sobre la lectura realitzada.

#llegim #iesdh#booktubers Vídeos sobre ressenyes, opinions, recomanacions de les lectures realitzades.

   PASSES PER FER-TE YOUTUBER
1) VISIONAR TUTORIALS I CANALS DE YOUTUBERS. No hi ha res millor que veure directament un Tutorial de com fer-se booktuber i veure que estan fent els principals booktubers del país per agafar idees i crear els nostres propis vídeos.
Aquí et deix el que la Booktuber Marta Botet ens va fer expressament per l'institut IES Damià Huguet: 
https://drive.google.com/open?id=1yxnBV2oNmJCGOVmZ3svXsNJ01EULHK0J

> Aquí tens alguns tutorials que t'ajudaran:
2) SELECCIONA EL LLIBRE O TEMÀTICA PEL VOSTRE VÍDEO. Tria un dels llibres que més t'hagi agradat per tal de, mitjançant la presentació del llibre, la teva opinió,etc., aconsegueixis enganxar a altres joves de la teva edat perquè vulguin llegir-lo.

3) RESSENYA DEL LLIBRE O DEFINICIÓ DEL GUIÓ DEL VOSTRE VÍDEO. Has de fer un guió per definir el teu discurs davant la càmara. Per fer-lo has d'analitzar les dades fonamentals de l'obra i fer una reflexió sobre el seu valor literari, així com a vincular la teva experiència de lectura amb el plaer que t'ha provocat. Els punts que has de tenir en compte són:
* Títol de l'obra i autor:
* Argument:
* Temes:
* Estructura externa i interna:
* Opinió Personal:

4) GRAVACIÓ DEL VÍDEO. Amb un mòbil o càmara us podeu gravar parlant dels vostres llibres preferits. No us oblideu de mostrar el llibre o llibres dels que parlau i escollir un bon lloc amb la il·luminació correcta i sense contaminació acústica. Abans de gravar, prova si se t'escolta i se te veu bé.
5) EDICIÓ DEL VÍDEO. Mitjançant algun programa d'edició de vídeo ( recomanam el programa Movie Maker de Windows o Imovie per IOS Apple...) farem el muntatge del nostre vídeo, incloent-hi entradeta, crèdits, música, etc.

6) DIFUSIÓ A XARXES SOCIALS. Puja el vídeo al nostre canal de You tube del compte que teniu de gmail iesdamiahuguet.. Després difon el vídeo per xarxes socials( facebook, twitter, instagram) i pensa a utilitzar els hastags que abans hem indicat.

7) LLENGUATGE D'UN BOOKTUBER
Els booktubers tenen el seu propi llenguatge, heretat dels booktubers i bloggers literaris americans. Si vols entrar al seu món, hi ha paraules que hauràs de començar a dominar:
  • Book Haul: és un vídeo que mostra els llibres que t'has trobat un horobaixa de compres o que has demanat a una tenda per Internet.
  • Book Tag: és un repte, una curiositat, un debat...
  • BookShelf Tour: una visita turística a la biblioteca del youtuber
  • Unboxing: l'obertura d'un paquet amb llibres i l'estudi del propi llibre: enquadernació, il·lustracions, contingut, etc.
  • Wrap up: els llibres que has llegit en un interval de temps: una setmana, un mes...
  • Wishlist: llista de desitjos dels llibres que t'agradaria llegir.
  • vlog: Un blog en format vídeo
  • IMM: del inglés In My Mailbox, a la meva bústica. Fa referència als llibres que reps d'una comana, regal o que acabes de comprar.
  • TBRTo be Read, llibres que has de llegir pròximament.




No hay comentarios: